Crosskart SM 2016 avauskilpailu Hyvinkäällä

Hurja vauhti pienillä kuskeilla koko kisan ajan

Vasta 9 vuotias Maiju Niemi pääsi maistelemaan miltä tuntuu nousta podiumille.


Peat Racing Teamin crosskart kuljettaja on vasta 9-vuotias tyttö, aikaisemmilta kausilta tutun Iivari Niemen pikkusisko, Maiju Niemi. 

Crosskart 125 luokkaan on ilmoittautunut tänä vuonna 11 kilpailijaa. Normaalisti tässä luokassa ajetaan 125 cc moottorilla. Koska luokassa ajaa niin eri tasoisia kuljettajia tänä vuonna (monta vuotta autourheilua harrastaneista, sellaisiin jotka ovat harrastamisen vasta juuri aloittaneen), on pienimpien kilpailijoiden vauhtia rajoitettu siten että he ajavat joko 85cc moottorilla tai kuristetulla 125 moottorilla. Koska Maiju on vasta 9 vuotias hän saa kilpailla vain jälkimmäisillä vaihtoehdoilla. Tälläisiä nuoria alle 11 vuotiaita kilpailijoita on luokassa 3 kpl. Kuitenkin jotta sarja on saanut SM arvon ajavat kaikki samoissa lähdöissä. Tarkkaavainen katsoja huomaa mitkä autoista ovat ns. Junior luokan autoja niiden vauhdista.

JaMoKe/Ua.n Maiju Niemi ajoi siis ensimmäisen kilpailunsa viikonloppuna Hyvinkään vauhtipuistossa Rallicross SM kilpailuissa. 

Perjantain rataan tutustuminen ei oikein tahtonut sujua, auton temppuillessa. Hinaamalla tuotiin pientä pinkkiä kilpuria varikkopilttuuseen takaisin.

Lauantai aamun harjoitus ja alkuerät menivät niin ikään hieman penkin alle, kun tulppa irtosi useammankin kerran. Lopulta ongelma saatiin kuitenkin ratkaistua ja auto teki hienosti yhteistyötä.

Maiju lähti B-Finaaliin viimeisestä ruudusta, koska aika-ajoissa ei tullut tulpan irtoamisen ja vilppilähdön vuoksi kunnollisia aikoja. Kaikki Junior luokan autot olivat siis samassa finalissa. Maiju sain todella hienon lähdön ja oli pitkään finaalin neljäntenä. Viimeisellä täydellä kierroksella Jimi Ojala kuitenkin pääsi Maijun edelle ja näin Maiju oli ensimmäisessä kisassaan kaikkien crosskarttien 9. Ja Junior Crosskarttien 2.


#kyllätyttökinvoi     #peatracingteam     #crosskart

Crosskart Junior luokan kuljettajat palkittiin erikseen Hyvinkäällä. Keskellä kisan voittaja Jimi Ojala, vasemmalla toiseksi kaasutellut Maiju Niemi ja oikealla kolmanneksi ajanut Ilari Sääskilahti