Ari-Pekan avauskilpailu Kouvolassa

A-P Niemen Skoda Fabia

SuperCar luokassa ajava Ari-Pekka Niemi osallistui ensimmäisen kilpailuunsa Kouvolassa. 

Syksyllä 2015 hankitun Skoda Fabian kanssa on ollut ongelmia koko syksyn, talven ja kevään ajan. Syksyllä ensimmäistä kertaa autoa testatessa Skodasta rikkoontui polttoaineletkun kiinnike, jonka seurauksena polttoainetta pääsi konetilaan ja auto syttyi tuleen. Saimme tulen kuitenkin sammutettua ja autoa onkin korjattu siitä saakka monella eri pajalla. Auto saatiin kuntoon vasta perjantaina kun kisapäivä oli jo lauantaina. Näin ollen Ari-Pekka oli ajanut autollaan ainoastaan 2,5 kierrosta Honkajoen Pesämäen radalla ennen ensimmäistä kilpailuaan.

2. alkuerälähdössä Ari-Pekka sai hyvän lähdön ollen pitkään toisena. Radan hypyssä katkesi kuitenkin vetoakseli ja autosta tuli hankalasti hallittava vauhdin myös pudotessa. Lähdön alkupuolella auto sai myös iskun takapyöräänsä kilpakumppanin toimesta ja tästä syystä takarengas oli väärässä asennossa.

3. alkuerään ei lähetty lainkaan, kun selvisi että finaalipaikka olisi kuitenkin varma. Huoltotiimi teki kovasti töitä saadakseen auton kuntoon D-finaaliin. Vähän ennen finaalia saimme kuitenkin tiedon ettei kyseistä lähtöä ajeta ollenkaan, vaan Ari-Pekka siirrettiin suoraan C-finaaliin.

C-finaalissa Skodasta rikkoontui jälleen vetoakseli, hitsauksen petettyä. 

Ari-Pekka sijoittui ensimmäisessä kilpailussaan C-finaalin kolmanneksi.

Ari-Pekalla oli autossaan kahdessä lähdössä kamera ja nuo videot löytyvät YouTubesta.


Seuraava Rallicross SM osakilpailu ajetaan 9.7.2016 Honkajoella Pesämäen moottosiurheiluradalla.


#peatracingteam #apniemi #rallicross