Crosskart SM 2017

9 vuotias vauhtihirmu lähdössä ensimmäiseen kilpailuunsa

Crosskarteilla on ajettu kilpaa Ruotsissa ja Norjassa 80-luvulta lähtien.

Crosskartin suosituimmat maat Pohjoismaissa ovat olleet Ruotsi ja Norja. 2000-luvun aikana laji nousi todella suosituksi NEZ-tasoa myöten, kun myös Baltian maat tulivat

NEZ-sarjaan mukaan. Suomeen crosskartit rantautuvat kilpaluokaksi kaudelle 2012.


Peat Racing Teamin Iivari Niemi on osallistunut kahtena edellisen vuonna tähän sarjaan. Viime kaudella vuoroon pääsi pikkusisko Maiju Niemi.


Vasta 9-vuotias 3-luokkaa käyvä Maiju Niemi lähti kilpailuun mielellään. Tyttö oli toivonut omaa crosskart autoa jo useamman vuoden. Kun Isoveli Iivari täytti 16 vuotta ja siirtyi toiseen sarjaan kilpailemaan, oli luonnollista että Maiju sai jatkaa Iivarin vanhalla autolla. Iivari antoi Maijulle kilpurinsa synttärilahjaksi viimeisessä crosskart kisassaan Honkajoen Pesämäessä.


Maiju ja Pinkki crosskart auto kiersivät kaikki sarjan osakilpailut. Maiju ajoi myös Kauhajoella Kansallisen rallicross kilpailun yhteydessä.


Maiju Niemi teki kaudella 2016 Suomalaisen Autourheilun historiaa, ollessaan Suomen ainut ja ensimmäinen tyttö Crosskart SM Sarjassa.#kyllätyttökinvoi #peatracingteam #crosskart #maijuniemi

Kuva kaudelta 2016