Skoda Fabia Supercar

Rallicross on rallin ja rata-autoilun vauhdikas yhdistelmä, jossa on yhdistetty tehokkaat autot, näyttävät ajolinjat ja kamppailulajin parhaat ominaisuudet.

Radat ovat yhdistelmä soraa ja asfalttia. Ne ovat pääsääntöisesti nopeita ja suunniteltu siten, että yksikään huippusuoritus tai kiivaat kamppailut sijoituksista ei jää yleisöltä näkemättä. Kilpailuissa lisälenkin käyttöönotto on tuonut kuljettajien taktiset ajatukset hyvin esille. Tämä on lähtöpainotteisessa lajissa yleisön kannalta ja urheilullisesti erittäin tervetullut lisä

Supercar-luokassa autot ovat nelivetoisia ja turboahdettuja. Nämä erityisesti rallicrossia varten rakennetut tehokkaat autot ovat pääluokka myös kansainvälisillä areenoilla. Luokka on viime vuosina ollut osallistujamääriä tarkasteltaessa suuressa nousussa ja kiinnostuksen myötä myös kaluston taso on samalla noussut rymisten kohti kansainvälistä huippua.

Peat Racing Teamin 21 vuotias Iivari Niemi

kilpailee Rallicross SM sarjassa Supercar luokassa jossa autona Iivarilla on Skoda Fabia. Iivari osallistuu myös Autokrossi luokkaan samassa sarjassa, autonaan Toyota MR2. Lisäksi Iivari osallistuu Kansallisen Rallicrossin sarjan Autokrossi luokkaan samalla Toyota MR2 kilpurillaan.

Iivari on ehtinyt harrastamaan autourheilua jo useamman vuoden ajan, monessakin eri lajissa. Hän aloitti autourheilu-uransa aikoinaan crosskart-luokasta, sen jälkeen mukaan tuli JM-luokka sekä Rallicrossin puolella ensin Autokrossi-luokka ja viime kaudella Supercar-luokka. Iivari on useana vuonna osallistunut myös Jäärata SM -sarjaan.

Iivarin kilpailukalenteri kaudella 2021:


22.5 Rallicross SM, Honkajoki
29.5 Kansallinen Rallicross, Joensuu
19.6.Kansallinen Rallicross, Honkajoki
10.7 Rallicross SM, Jalasjärvi
11.7 Kansallinen Rallicross, Karstula
7.8 Rallicross SM, Kouvola
17-18.7 Kansallinen Rallicross, Oulu
21.8 Rallicross SM, Oulu
22.8 Kansallinen Rallicross, Vilppula
4.9 Rallicross SM, Hyvinkää
#peatracingteam #rallicross #iivariniemi #11


Iivari Niemi Toyota MR2 Jäärata SM sekä Rallicross Autokrossi