Skoda Fabia Supercar

Rallicross on rallin ja rata-autoilun vauhdikas yhdistelmä, jossa on yhdistetty tehokkaat autot, näyttävät ajolinjat ja kamppailulajin parhaat ominaisuudet.

Radat ovat yhdistelmä soraa ja asfalttia. Ne ovat pääsääntöisesti nopeita ja suunniteltu siten, että yksikään huippusuoritus tai kiivaat kamppailut sijoituksista ei jää yleisöltä näkemättä. Kilpailuissa lisälenkin käyttöönotto on tuonut kuljettajien taktiset ajatukset hyvin esille. Tämä on lähtöpainotteisessa lajissa yleisön kannalta ja urheilullisesti erittäin tervetullut lisä

Supercar-luokassa autot ovat nelivetoisia ja turboahdettuja. Nämä erityisesti rallicrossia varten rakennetut tehokkaat autot ovat pääluokka myös kansainvälisillä areenoilla. Luokka on viime vuosina ollut osallistujamääriä tarkasteltaessa suuressa nousussa ja kiinnostuksen myötä myös kaluston taso on samalla noussut rymisten kohti kansainvälistä huippua.

Peat Racing Teamin 19 vuotias Iivari Niemi kilpailee Supercar luokassa. Autona Iivarilla on Skoda Fabia Supercar.

Iivari on ehtinyt harrastamaan autourheilua jo useamman vuoden ajan, monessakin eri lajissa. Hän aloitti autourheilu-uransa aikoinaan crosskart-luokasta, sen jälkeen mukaan tuli JM-luokka sekä Rallicrossin puolella ensin Autokrossi-luokka ja viime kaudella Supercar-luokka. Iivari on useana vuonna osallistunut myös Jäärata SM -sarjaan.

KAUDEN 2019 RALLICROSS SM KILPAILUT:


25.5 Jalasjärvi

15.6 Joensuu

27.7 Jurva

24-25.8 Kouvola

14.9 Honkajoki

#peatracingteam #rallicross #iivariniemi #7


Iivari Niemi Supercar Skoda Fabia