Rallicross SM 2017

Iivarin kilpurina Toyota MR2.

Rallicross on rallin ja rata-autoilun vauhdikas yhdistelmä, jossa on yhdistetty tehokkaat autot, näyttävät ajolinjat ja kamppailulajin parhaat ominaisuudet.

Radat ovat yhdistelmä soraa ja asfalttia. Ne ovat pääsääntöisesti nopeita ja suunniteltu siten, että yksikään huippusuoritus tai kiivaat kamppailut sijoituksista ei jää yleisöltä näkemättä. Kilpailuissa lisälenkin käyttöönotto on tuonut kuljettajien taktiset ajatukset hyvin esille.

Tämä on lähtöpainotteisessa lajissa yleisön kannalta ja urheilullisesti
erittäin tervetullut lisä.

Kotimaisessa rallicrossissa luokkia on kolme,
SuperCar, SRC ja Autokrossi. SuperCar on niin meillä kuin
Euroopassakin lajin kuninkuusluokka.

Autokrossi on rallicrossin sisääntuloluokka, josta löytyy koko sarjan monipuolisinta kalustoa. Autokrossi luokan auton voi rakentaa lähes mistä tahansa autosta. Rajaavana tekijänä on ainoastaan auton kuutiotilavuus, joka saa maksimissaan olla 2050 ja siksi autokirjo tässä luokassa on varsin laaja. Suomalaiset tunnettuna autovirittäjä-kansana ovat taikoneet näidenkin autojen tehot ja ominaisuudet äärimmilleen. Erittäin suositussa luokassa saavat kilpailla myös nuoret, nuorimmillaan kilpailuvuonna 15. täyttävät kuljettaja


Peat Racing Teamin 17 vuotias Iivari Niemi kilpailee Autokrossi luokassa. Iivari on ehtinyt harrastamaan autourheilua muutaman vuoden useammassakin eri lajissa.

Iivari osallistui talvella 2016 myös Jääradan Sm sarjaan jossa sijoittui hienosti kokeneiden konkareiden joukossa luokkansa viidenneksi. Kaudella 2017 jäärata Sm kilpailuissa oli hurjasti vastoinkäymisiä, kun auto ei toiminut ja osa kilpailuistakin jouduttiin perumaan huonojen keliolosuhteiden vuoksi.

Autona Iivarilla on Toyota MR2.

Iivari harrastaa myös jokkista joten silläkin puolella hänet tullaan näkemään kesän aikana.

Kauden 2017 Rallicross SM Kilpailut:

27.5 Hyvinkää

17.6 Honkajoki

8.7 Kaanaa

19.8 Jalasjärvi

23.9 Kouvola

#peatracingteam #rallicross #iivariniemi #74

Hurjaa menoa Hyvinkäällä rallicross sm 2016 avauskilpailussa.